-
تکههای پازل رشد اقتصادی در یک قاب
سواد حکمرانی اقتصادی | بسته رشد اقتصادی | قسمت ۴
-
جغرافیا چطور روی رشد اقتصادی اثر میگذارد؟
سواد حکمرانی اقتصادی | بسته رشد اقتصادی | قسمت ۳
-
راه غیرمستقیم سرمایهگذاری در بازار مسکن
صندوق های املاک و مستغلات و صندوقهای مسکن و ساختمان دو نوع صندوقی هستند که ار طریق آنها میتوان به صورت غیر مستقیم در بازار مسکن سرمایهگذاری کرد.
-
نقش نهادها در رشد اقتصادی
سواد حکمرانی اقتصادی | بسته رشد اقتصادی | قسمت ۲
-
سواد بورسی/ ماجرای هیجانانگیز دکتر مس؟
گفته میشود مس یک دکترا در اقتصاد دارد چون توانسته در طول تاریخ پیشبینیهای دقیقی از نقاط عطف اقتصاد جهان داشته باشد. اما اهمیت این فلز سرخ از کجا نشات میگیرد؟
-
معجزات و فجایع اقتصادی چگونه رقم میخورند؟
سواد حکمرانی اقتصادی | بسته رشد اقتصادی | قسمت ۱
-
بالاترین بازدهی با کمترین ریسک؛ همراه آقای «شارپ»/ سواد بورسی
آیا همیشه ریسک بالا به بازدهی بیشتر منجر میشود؟ چطور میتوان با حداقل کردن ریسک، حداکثر بازدهی را کسب کرد؟
-
سواد سرمایهگذاری/ پول هوشمند
«حتما خبری هست که ما بعدا از آن مطلع میشویم» خیلی از فعالان بازار سرمایه در مواجهه با بسیاری از تحرکات از این جمله استفاده میکنند اما آیا برای دنبال کردن خبرهای تاثیرگذار راهی وجود دارد؟ عدهای در جواب این سوال پای «پول هوشمند» را وسط میکشند و میگویند این پولها زودتر جریان سودآور را تشخیص میدهند. بنابراین دانستن اینکه پول هوشمند چیست و چطور میتوان آن را دنبال کرد ضروری به نظر میرسد.
-
سواد مسکن/ دهه گمشده ژاپن چگونه رقم خورد؟
به دهه ۱۹۹۰، یعنی زمانی که رکود اقتصادی ژاپن به یکی از طولانیترینها در تاریخ بحرانهای جهان تبدیل شد «دهه گمشده» میگویند اما این دهه که عواقبش طولانیتر هم بود چطور و چرا شروع شد؟
-
سواد بورسی/ فرضیه بازار کارا چیست؟
فرضیه بازار کارا به شکل خلاصه میگوید که جلو زدن از بازار غیرممکن است چون سهام همیشه نزدیک ارزش منصفانه خود معامله میشوند و همه اطلاعات موجود را در خود دیدهاند. در نتیجه سرمایهگذاران نمیتوانند یک دارایی را خیلی مفت بخرند و بعدا در قیمتهای خیلی بالا بفروشند. این فرضیه به انواع مختلفی تقسیم میشود و مخالفان و موافقانی دارد.
-
۶ استراتژی سرمایهگذاری؛ از وارن بافت تا جورج سوروس
کدام روش سرمایهگذاری بیشتر سود میسازد؟ اینکه هر روز خرید و فروش کنیم یا اینکه هر چه خریدیم تا چندین سال نفروشیم؟ اصلا پول خود را در کدام بازار ببریم یا نبریم؟ وقتی همه میخرند، ما هم بخریم یا بفروشیم؟ اینها سوالاتی است که برای آنها لزوما جواب واحدی وجود ندارد و به «فلسفه سرمایهگذاری» باز میگردد.
-
سواد مسکن/ چه زمانهایی قیمت مسکن در ایران افزایش مییابد؟
بررسی قیمت مسکن در ۵۰ سال اخیر حاکی از ۶ جهش سنگین در این بازار است.
-
سواد بورسی/ پنج شاخص کلیدی خرید سهام
چه شاخصهایی را در زمان خرید سهام باید مدنظر قرار دهیم؟ نسبت قیمت به درآمد یا همان پیبهای مهمترین شاخصی است که در این رابطه مورد توجه معاملهگران قرار میگیرد.
-
سواد بورسی/ چه سهامی بخریم؟ پی به ای بالا بهتر است یا پایین؟
قیمت به درآمد یا پی به ای (PE) به عنوان یکی از مشهورترین نسبتهای ارزشگذاری سهام چیست؟ چگونه محاسبه میشود؟ و چه میگوید؟
-
داستان ابرحباب مسکن و سهام در ژاپن
شاید اصطلاح «دهه گمشده» را شنیده باشید، دورانی که ژاپن همه را مایوس و به رشدهای پرشتاب اقتصادی خود پایان داد. پشت این دوران تلخ، پای یک ابرحباب در میان است.
-
سواد سرمایهگذاری/ تله «من میدونستم»
تا حالا شده از آدمی که بعد هر اتفاق میگوید «من میدونستم» کلافه شدهاید؟ این یک سوگیری یا خطای روانشناختی است که به سوگیری پساواقعه یا «تله من میدونستم» معروف است. اما سوگیری پساواقعه چرا رخ میدهد؟
-
سواد مسکن/ قیمت ملک حباب دارد؟
آیا قیمت مسکن حباب دارد؟ آیا اصولا شاخصی برای پاسخ به این سؤال وجود دارد؟ چگونه و بر اساس کدام شاخص میتوان نتیجه گرفت که قیمت مسکن حباب مثبت یا منفی دارد و سمتوسوی آینده قیمت مسکن و اجارهبها را برآورد کرد؟
-
سواد اقتصادی/ اهرم زدایی یا کاهش بدهیها چیست؟
تا به حال پیش آمده که به خاطر اشتباه محاسباتی یا هر بدشانسی دیگری مجبور شوید بخشی از سرمایه یا داراییتان را برای پرداخت قرض و بدهی بفروشید؟ این کار از نظر اقتصادی چطور تعریف میشود؟
-
سواد اقتصادی/ مغالطه قمارباز چیست؟
مغالطه قمار باز چیست؟ اگر سه بار سکه بیاندازید و شیر بیاید فکر میکنید بار چهارم دیگر خط خواهد آمد؟ این همان چیزی است که به آن «مغالطه قمارباز» گفته میشود و میتواند بسیاری از تصمیمهای شما را به اشتباه بکشاند.
-
سواد اقتصادی/ استهلاک داراییها
در شرایط عادی اقتصادی تفاوت «خرید» و «سرمایهگذاری» چیست و اگر به این تفاوت توجه نکنیم چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ وقتی مشغول محاسبه داراییهایمان هستیم حواسمان به کاهش ارزش داراییها به دلیل استهلاک هست؟
-
سواد اقتصادی/ اقتصاد گیگ چیست؟
خیلی از ما با مفهوم دورکاری همزمان با شیوع کرونا آشنا شدیم اما کار پروژهای یا اصطلاحا فعالیت فریلنسی برای خیلیها یک سبک کاری همیشگی است که اتفاقا رو به افزایش هم به نظر میرسد.
-
سواد اقتصادی/ ما در برابر متخصصان
سر رشته داشتن از امور مختلف حتما خوب است اما انجام کارهای تخصصی خانه، ماشین و... توسط خودمان آیا اقتصادی هم هست؟
-
سواد اقتصادی/ حباب دارایی چیست؟
حباب یک دارایی چیست؟ آیا اینکه ناگهان قیمت یک دارایی به شدت افزایش پیدا کرده و بعد با سرعتی مشابه یا متفاوت سقوط میکند اتفاقی است؟ حباب یک دارایی چطور شکل میگیرد و در نهایت چطور میترکد؟
-
سواد اقتصادی/ ویژگیهای انقلاب صنعتی سوم و چهارم
دو انقلاب صنعتی اول ماشینهایی را برای ما به ارمغان آوردند که تولید انبوه را تسهیل کردند اما بعد از آنها دو انقلاب دیگر هم رخ داد که شکل کنونی زندگی ما را به وجود آوردهاند.
-
سواد اقتصادی/ دو نوع وام در کشورهای توسعه یافته
◻️برای ما شاید مفهوم وام بدون ضمانت چندان آشنا نباشد اما در کشورهای توسعه یافته و به تازگی در کشور ما وامهایی که بدون ضامن و بر اساس اعتبارسنجی پرداخت میشوند وجود دارد اما تفاوت آنها با وامهای تضمین شده چیست؟
-
ریسک ورشستگی طرف معامله
شما میتوانید سرمایهتان را در خانه نگهداری کنید یا با هر روش دیگری که پای کسی را به میان نمیکشد از آن محافظت کنید اما به محض اینکه تصمیم میگیرید آن را در ارتباط با طرف دیگری قرار دهید باید با ریسکهای آن از جمله ریسک ورشستگی طرف معامله آشنا شوید.
-
سواد اقتصادی/ بدهی دولت یا بدهی عمومی چیست؟
بدهی دولتها چطور محاسبه میشود؟ آیا هر دولتی که بدهی بیشتری دارد لزوما وضعیت اقتصادی شکنندهتر و اوضاع سختتری دارد؟
-
تله فقر برای مردم چیست؟
شاید از خودتان پرسیده باشید که چرا فقرا برای بیرون آمدن از وضعیتشان کاری نمیکنند؟ بخشی از جواب این است که فقر مانند یک تله عمل میکند و اجازه نمیدهد در دام افتادهها به سادگی از آن بیرون بیایند اما چطور؟
-
سواد اقتصادی/ کنترل جریان سرمایه
ممکن است در نظر شما کنترل جریان سرمایه، نظارت بر نحوه خروج سرمایه از کشورها باشد اما جالب است بدانید اغلب کشورها سختگیریهایی هم در مورد ورود سرمایه به کشورشان دارند. این کار چه دلایل و عواقبی دارد؟
-
سواد اقتصادی/ بانکداری سایه چیست؟
موسسات مالی که تقریبا بخش بزرگی از فعالیتهای بانکها را انجام میدهند اما از محدودیتهای قانونی آنها پیروی نمیکنند چطور تهدیدی برای سیستمهای مالی محسوب میشوند؟