-
دو مجمع «سپید» در یک روز؛ موضوعات جدید فعالیت سپید ماکیان تصویب شد
صبح امروز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳، مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده و مجمع عمومی فوقالعاده شرکت سپید ماکیان برگزار شد تا ضمن انتخاب انتخاب حسابرس و بازرس قانونی و همچنین انتخاب اعضای هیئت مدیره، موضوع فعالیت جدید این شرکت نیز تصویب شود.
-
رفع ممنوعیت واردات محصولات آرایشی بهداشتی/دستاندازهای دولت چهاردهم از نگاه بخش خصوصی/نسخه جبران کسری تجاری
پیشنهادهای بخش خصوصی به دولت آینده، آزاد شدن واردات محصولات آرایشی و بهداشتی به صورت فله، راهکار اتاق تهران برای جبران کسری تجاری ایران سرخط مهمترین اخبار صنعتی و تجاری است که در ششمین برنامه اقتصاد بنگاهها مورد بررسی قرار گرفت.
-
عقبماندگی در اکتشافات معدنی جبران میشود؟/ شناسایی موانع ایران در اکتشافات معدنی
تاکنون با وجود ذخایر فراوان معدنی، سرمایهگذاریهای انجام شده در فعالیتهای اکتشافی، تجهیز معادن و بهرهبرداری از معادن توسط دولت کافی نبوده است.
-
اقتصاد بنگاهها/ ابرچالشهای دولت چهاردهم از نگاه بخش خصوصی/ محدودیت صادرات فولاد متوقف میشود؟/موانع اکتشافات معدنی در ایران
بررسی چالشهای بخش اکتشاف، موانع تامین انرژی در صنعت فولاد و محدودیتهای صادراتی این صنعت محورهای اصلی ششمین برنامه اقتصاد بنگاهها است.
-
الزامات رشد اقتصادی در برنامه هفتم
نشست خبری روز ملی صنعت و معدن با حضور هیات رئیسه اتاق ایران و روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران با موضوع نقش صنعت و معدن در برنامه هفتم توسعه برگزار شد.
-
۶ ابرچالش پتروشیمی تندگویان
پتروشیمی تندگویان تنها تولیدکننده محصولات مهم و استراتژیک پلیاتیلن ترفتالات گرید بطری و همچنین طیف وسیعی از تنوع و کیفیت در محصولات گرید نساجی در ایران است؛ اما این شرکت با چالشهای متنوعی در تولید و بازرگانی روبهرو است.
-
منشا اصلی کُندی توزیع لاستیک
این روزها عرضه لاستیک خودرو با تقاضا برابری میکند و در برخی اندازهها حتی بیش از تقاضا است، اما الزام توزیعکنندگان به ثبت تراکنش در سامانه جامع تجارت موجب کُندی توزیع و طولانی شدن فرآیند شده است.
-
سرنوشت قانون تجارت به کجا رسید؟ کدام کالاها به فهرست ارز ترجیحی اضافه شدند؟ کالاهای وارداتی شناسهدار میشوند؟
مرور مهمترین اخبار صنعتی و تجاری یکی از آیتمهای برنامه اقتصاد بنگاهها است. در قسمت پنجم این برنامه به بررسی چهار موضوع روز پرداختیم. از برنامه صمت برای اجرای پروژه شناسهدار کردن کالاهای وارداتی تا واکنش بخش خصوصی به قانون جدید تجارت.
-
اقتصاد بنگاهها/ سرنوشت لایحه اصلاح قانون تجارت/ چرا توزیع تایر به مشکل خورد؟/ دستاندازهای تولید و بازرگانی پتروشیمی تندگویان
در پنجمین برنامه «اقتصاد بنگاهها» به بهانه برگزاری مجمع تندگویان، جایگاه این شرکت در صنعت پتروشیمی کشور و چالشهای آن در بخش تولید و بازرگانی را بررسی کردیم.
-
مطالبات تجار از رییسجمهور آینده
تقریبا در تمامی دولتهای گذشته، سیاستگذاری بلند مدت و کلان اقتصادی به منظور تغییرات ساختاری در اقتصاد ایران، با ناکامی مواجه بوده است و آنچه فضای غالب سیاستگذاری را قبضه نموده، سیاستگذاریهای مناسبتی و اقتضایی بوده است.
-
امضاهای طلایی چرا جمع نشد؟ شروط ناهنجار برای مجوز کسبوکار چه آسیبی به اقتصاد زد؟
منشا و تصویبکننده بخش اعظمی از شروط ناهنجار برای شروع کسبوکار نه قانون، بلکه رویههای داخلی (مصوبههای هیات مدیره) است که به بزرگترین مانع کسبوکارها تبدیل شده است.
-
حق بیمه تولیدی در صنعت بیمه چقدر است؟
جدول رتبهبندی شرکتهای بیمه به لحاظ حق بیمه تولیدی ۱۴۰۲ منتشر شد. بر اساس این رتبهبندی، بیمه دانا در جایگاه اول قرار گرفته است.
-
کاهش ۵۰ درصدی سود عملیاتی اورهسازان
اغلب اورهسازان در سال ۱۴۰۲ با کاهش حدود ۵۰ درصدی سود عملیاتی مواجه بودند که دلایل آن، کاهش قیمتهای جهانی اوره، افزایش هزینههای تمام شده از جمله نرخ گاز و افزایش مالیاتهاست.
-
پروژه جدید بانک جهانی برای محک کسبوکارها
بانک جهانی قصد دارد با پروژه جدید «آمادگی کسبوکار» (Business Ready) فضای کسبوکار و سرمایهگذاری اقتصادهای جهان را محک بزند.
-
واردات خودرو شتاب گرفت؟
آیا واردات خودرو سرعت گرفته است؟ در برنامه اقتصاد بنگاهها در گفتوگو با علی خسروانی، فعال حوزه خودرو این موضوع را بررسی کردیم.
-
ارزبری واردات کالاهای اساسی چقدر است؟
دادههای آماری نشان میدهد از اول فروردین ماه تا پانزدهم خرداد ماه ۱۴۰۳ مبلغ ۱۳ میلیارد و ۲۸۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات از طریق بانک مرکزی تامین شده است.
-
اقتصاد بنگاهها/خریداران خودرو منتظر بمانند؟؛ سرنوشت واردات خودرو/ ۶ غول سرمایه گذاری را بهتر بشناسیم/کارنامه دو شرکت زراعتی-دامپروری در سال ۱۴۰۲
در قسمت جدید برنامه اقتصاد بنگاهها توصیه جدید وزیر صمت به خریداران خودرو مبنی بر اینکه «در خرید خودرو عجله نکنید» را در گفتوگو با علی خسروانی، فعال حوزه خودرو بررسی کردیم. آیا واردات خودرو سرعت گرفته است؟
-
اقتصاد بنگاهها/ سهم نفت و گاز سرو در بازار کاتالیست
سرو پتانسیل تولید و صادرات ۵هزار تن کاتالیست در سال را دارد. سهم این شرکت در بازار کاتالیست در صنعت فولاد، معادل ۷۰ درصد و سهم سرو از بازار کاتالیست در صنعت پتروشیمی به میزان ۸۵ درصد است.
-
حضور ایران در زنجیرههای ارزش جهانی طی پنج برنامه توسعه
امین مالکی/سرپرست پژوهشکده توسعه بازرگانی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی
-
کاهش حاشیه سود تولید دارو چگونه رفع میشود؟ راه حل مدیران تولید دارو برای ارتقای سودآوری
چقدر سود در مجمع داروسازی تولید دارو (دتولید) تقسیم شد و مدیران برای افزایش حاشیه سود چه برنامههایی دارند؟
-
چرا هزینههای داروسازی فارابی بالا است؟ / تغییر هر ساله مدیریت، یک چالش اساسی
در مجمع داروسازی فارابی سود ۳۵۰ تومانی تقسیم شد. اما چرا هزینههای مالیاتی و حقوق و دستمزد این شرکت بالا است؟
-
اقتصاد بنگاهها/ مجمع توسعه آهن و فولاد گلگهر چگونه گذشت؟
شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر معادل ۱۰۲ هزار و ۹۴۳ میلیارد و ۲۴۹ میلیون ریال سود خالص شناسایی کرد.
-
اقتصاد بنگاهها/ جهان فولاد سیرجان چقدر سودسازی کرد؟
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت جهان فولاد سیرجان برگزار شد و پس از تصویب صورتهای مالی جهانفولاد در دوره منتهی به سال ۱۴۰۲ به ازای هر سهم مبلغ ۶۰ ریال سود تقسیم شد.
-
اقتصاد بنگاهها/ رشد ۸ درصدی صادرات محصولات پتروشیمی/روایت آخرین تحولات در صنعت پتروشیمی
صادرات محصولات پتروشیمی در دو ماهه اول امسال از نظر وزنی ۴.۵ درصد و از نظر ارزشی ۸ درصد رشد داشته است.
-
اقتصاد بنگاهها/ میزان استقبال از خودروهای برقی چقدر است؟/ابهامات واردات خودروهای برقی
همزمان با ابلاغ بخشنامه واردات خودروهای سواری نو و کارکرده کمتر از ۵ سال و برقی – بنزینی و هیبرید، نقدهای زیادی از سوی فعالان صنعت خودرو مطرح شده است.
-
دستانداز جدید در رفع تعهد ارزی؛ پیشنهاد بخش خصوصی به سیاستگذار چیست؟/صادرات فولاد به بنبست میخورد؟
فعالان صنعت فولاد نسبت به اقدامات سختگیرانه بانک مرکزی در رفع تعهد ارزی و اثر آن بر صادرات هشدار دادند.
-
کارنامه دو ماهه تجارت خارجی ایران
در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با احتساب صادرات نفت خام و نفت کوره (اعلام شده توسط وزارت نفت) و خدمات فنی و مهندسی، شاهد ۷.۱۳ میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی و بدون احتساب صادرات نفت خام و نفت کوره، خدمات فنی و مهندسی، حدود یک میلیارد دلار کسری تجارت خارجی بودهایم.
-
نکات کلیدی مجمع داروسازی اکسیر (دلر)
در مجمع داروسازی اکسیر (دلر)، ۳۱۲ تومان سود تقسیم شد.اما در این مجمع چه مشکلاتی مطرح شد؟
-
اقتصاد بنگاهها/ اثر ممنوعیت رفع تعهد ارزی با واردات شمش طلا/ پشت پرده سه مجمع دارویی؛ داروسازها چقدر سودسازی کردند؟
مدیران اداره رسیدگی به تعهدات صادراتی و وارداتی بانک مرکزی با ارسال ابلاغیهای به مرکز مبادله ارز و طلای ایران، اعلام کردهاند که این مرکز باید از عرضه طلای وارداتی از سوی صادرکنندگان پتروشیمی، فولاد، فلزات اساسی رنگین و فرآوردههای نفتی از محل ارز صادرات متعلقه به منظور رفع تعهد ارزی خودداری کند.
-
دستاندازهای صنعت سیمان ایران کدامند؟
صنعت سیمان ایران جز ده تولیدکننده بزرگ سیمان جهانی است. در سال ۱۴۰۲ کل تولید سیمان کشور برابر با ۶۶ میلیون تن بود که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴/۷ درصد رشد داشت.